معرفی کسب و کار پرورش قارچ
نوشته شده توسط : پول یابی

معرفی کسب و کار پرورش قارچ

کسب و کار پرورش قارچ، جزو مشاغلی است که می‌توان آن را با سرمایه‌ای بسیار اندک راه‌اندازی کرد. دلیل اینکه بسیاری از افراد نیز به درآمدزایی از این کسب و کار تمایل دارند، احتیاج نداشتن به سرمایه زیاد و بازدهی این کسب و کار در مدت زمان کم است. کسب و کار پرورش قارچ، نیازمند اختصاص زمان، توجه و دقت است؛ اما نیازی به نگرانی نیست، زیرا شما تنها با رعایت اصول اولیه و اساسی، قادر خواهید بود تا به درآمدزایی از این روش بپردازید. همچنین، علاوه بر این که این موارد را رعایت می‌کنید، بهتر است تا به بازاریابی برای کسب و کار خود نیز بپردازید؛ زیرا این کار به شما کمک می‌کند تا افراد بیشتری را با حرفه جدیدتان آشنا کنید. ممکن است در دنیای امروزی تعداد افراد علاقمند به کسب و کار پرورش قارچ کم شده باشد؛ اما همچنان افرادی وجود دارند که علاقمند هستند تا در زیرزمین منزل یا انباری خود به پرورش قارچ مشغول شوند و در کنار شغل اصلی خود، افزایش درآمدی را نیز داشته باشند.

شیوه راه‌اندازی کسب و کار پرورش قارچ

شما جهت راه ‌اندازی کسب و کار پرورش قارچ خود، به یک سالن نسبتا متوسط نیاز خواهید داشت؛ البته، اندازه محوطه و فضای مربوطه، به میزان قارچی که قصد تولید آن را دارید بسیار بستگی خواهد داشت. به صورت کلی، میانگین زمین مورد نیاز یک فضای 40 متری خواهد بود که می‌تواند یک سالن، انباری، گلخانه یا حیاط را شامل شود. شما قادر خواهید بود تا در این فضا، نزدیک به 5 تن قارچ را پرورش دهید!

علاوه بر فضایی که به آن نیاز دارید، لازم است تا برخی اقدامات را جهت بهبود فضا برای راه‌اندازی ایده کسب و کار پرورش قارچ خود انجام دهید. به عنوان مثال؛ عایق‌کاری سالن مورد استفاده جهت جلوگیری از اتلاف دمای گرم و سرد مورد نیاز خواهد بود. همچنین، به شما توصیه می‌کنیم که برای قارچ‌ها قفسه‌هایی را تعبیه کنید تا سالن پرورش شما منظم و مرتب باشد. پس از تامین تجهیزات، شما باید برخی از موارد زیر را انجام دهید تا آماده‌سازی محوطه در نظر گرفته شده، تکمیل گردد:

  1. سالن پرورش قارچ خود را کاملا ضدعفونی کنید.
  2. کمپوست را در قفسه‌های تعبیه شده بچینید.
  3. در این مرحله، باید “پنجه دوانی” را انجام دهید.(میسلیوم رانی)
  4. بریدن کیسه‌های روی هر بلوک از مراحل مهم است که باید با دقت انجام شود.(تخته‌کوبی)
  5. خاک را آبیاری کنید.
  6. روزنامه یا کاغذی را بر روی بستر خاک بیاندازید که رطوبت آن حفظ شود.
  7. در این مرحله رافلینگ انجام می‌شود.
  8. روزنامه‌ها را از روی خاک بردارید و شوک دهی را به مدت 3 روز انجام دهید.
  9. به مدت 3 روز، محصول دهی به خاک باید انجام شود.
  10. در مرحله آخر، باید کمپوست را تخلیه کنید و نظافت محیط را انجام دهید.

در مراحل ذکر شده بالا، گاها از اصطلاحاتی استفاده شده است که امکان دارد ندانید دقیقا چه هستند یا چگونه باید انجام شوند. توضیح این اصطلاحات به صورت خلاصه در بخش زیر آورده شده است که می‌توانید در صورت تمایل، آن‌ها را مطالعه فرمائید.

میسلیوم رانی چیست؟

این واژه مربوط به بخشی از قارچ است که؛ اشاره به تارهای نازک و سفید رشد کرده از بذر قارچ دارد. این تارهای سفید در تمامی بخش‌های کمپوست حرکت می‌کنند و سپس، بعد از مدت زمانی که گذشت و قارچ تا حدودی رشد کرد، این تارها به همه قسمت‌های کمپوست انتقال پیدا می‌کنند و سبب سفید شدن آن می‌شوند.

تخته‌کوبی چیست؟

این واژه در مرحله 4 از شیوه راه‌اندازی کسب و کار پرورش قارچ دیده می‌شود. تخته‌کوبی، به معنای این است که شما باید کیسه‌های موجود روی کمپوست‌ها را ببرید و سطح روی بلوک‌های کمپوست را جدا کنید. در ادامه، باید با یک شی‌ء صاف همانند تخته چوبی یا ماله بنایی، آن را صاف و یکدست کنید.

سپس در مرحله 5، باید پس از سفید شدن کامل کمپوست با میسلیوم، روی سطح خاک را با لایه‌ای مخصوص از خاک که “پیت” نام دارد، بپوشانید. ضخامت این ماده بر روی خاک باید نزدیک به 4 سانتی‌متر باشد تا قارچ بتواند به خوبی در درون این لایه‌ها رشد کند.

رافلینگ چیست و به چه معنا می‌باشد؟

این کلمه، در هفتمین مرحله از راه‌اندازی کسب و کار پرورش قارچ به چشم می‌خورد؛ اما به چه معناست و چگونه انجام می‌شود؟ این مرحله، به شخم زدن اختصاص یافته است. شما باید خاک را هم بزنید تا تمام میسلیوم‌های موجود در خاک که رشد کرده‌اند و سطح خاک را فرا گرفته‌اند، با یکدیگر قاطی شوند تا در آینده، قارچ‌های شما به صورت یکنواخت رشد نمایند.

در ادامه مراحل، 3 روز مداوم به شوک‌دهی اختصاص پیدا کرده است. اینکار باعث می‌شود تا رشد میسلیوم توقف پیدا کند و همه این تارهای سفید یکپارچه شوند تا فرآیند تولید قارچ دکمه‌ای آغاز گردد. در نهایت، شما می‌توانید قارچ‌های خود را برداشت کنید؛ البته، توجه داشته باشید که رویش و چیدن قارچ‌ها پس از مرحله شوک‌دهی، به صورت هر روزه و یکنواخت نخواهد بود. قارچ‌ها در برخی از روزها قابل برداشت هستند؛ اما در برخی روزهای دیگر نیز نمی‌توان آن‌ها را برداشت کرد. به روزهایی که قارچ قابل برداشت است و می‌توان آن را چید، “فلش” می‌گویند.

مدت زمان رشد قارچ چقدر است؟

به صورت کلی، شما باید مدت زمان 2 ماه را برای پرورش قارچ‌ها درنظر بگیرید. البته، امکان دارد که این مدت زمان یک هفته تاخیر داشته باشد یا حتی ممکن است که قارچ‌های شما زودتر رشد کنند. نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که؛ کمپوست نیز برای آماده شدن جهت ایجاد بستر پرورش قارچ، به یک ماه زمان احتیاج دارد. پس به صورت کلی، 3 ماه زمان نیاز است تا قارچ‌های شما کاملا رشد کنند و آماده برداشت شوند.

این مدت زمان برای شرایطی در نظر گرفته شده است که شما از هیچگونه سیستم پیشرفته‌ای استفاده نکنید. در صورتی که از سیستم‌های مدرن و تجهیز شده برای راه‌اندازی کسب و کار پرورش قارچ خود بهره‌گیری نمائید؛ تولید کمپوست بسیار سریع‌تر انجام خواهد شد و به حدود 20 روز می‌رسد. بعد از تهیه کمپوست، مواد مورد نظر وارد سالن پرورش قارچ می‌شود و در دمایی مشخصی قرار می‌گیرد.

در نهایت، بذرپاشی به مدت یک ماه انجام شده و قارچ‌ها آماده می‌گردند تا پس از 2 الی 3 هفته رشد سریع، برچیده گردند. به صورت میانگین، اگر تمام شرایط مطلوب را رعایت کنید و از استانداردهای تعیین شده پیروی نمائید؛ پرورش و بهره‌برداری قارچ‌ها 45 روز تا 1 ماه زمان خواهد برد. همچنین از طرف دیگر، تولید کمپوست حداقل 20 روز و حداکثر 1 ماه به طول خواهد انجامید.

درآمد ماهانه کسب و کار پرورش قارچ

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است در ذهن افراد علاقمند به کسب و کار پرورش قارچ بوجود آید، این است که درآمد ماهیانه این حرفه چقدر می‌باشد؟ آیا می‌توان سود خوبی را از این کسب و کار بدست آورد؟ سرمایه اولیه مورد نیاز جهت راه‌اندازی کسب و کار پرورش قارچ چقدر است و آیا ارزش راه‌اندازی را دارد؟

به صورت کلی، نمی‌توان رقم دقیق و ثابتی را به عنوان درآمد ماهیانه کسب و کار پرورش قارچ اعلام کرد؛ زیرا میزان درآمد از این کسب و کار به شرایط متعددی وابسته است. همچنین، ایجاد تغییر و دگرگونی در هر یک از این شرایط باعث می‌شود تا میزان درآمد شما نیز دستخوش تغییراتی گردد. در این بخش از مقاله کسب و کار پرورش قارچ سعی شده است تا رقم حدودی در این حوزه به شما اعلام گردد.

برای اینکه بتوان درآمد دقیقی را از این کسب و کار برآورد کرد؛ باید میزان هزینه‌های جاری را از درآمد حاصل از فروش کم کنید. البته، بهتر است توجه داشته باشید که هزینه‌هایی که در ابتدای راه‌اندازی کسب و کار صرف می‌شوند به عنوان مثال؛ هزینه‌هایی که با آن‌ها قفسه‌ها و تجهیزات را تهیه می‌کنید، جزو هزینه‌های جاری محسوب نخواهند شد و مربوط به بخش سرمایه‌گذاری اولیه هستند. شما می‌توانید با در نظرگیری این المان‌ها و عناصر ذکر شده، میزان سود خالص کسب و کار خود را حساب کنید.

هزینه‌های جاری در نظر گرفته شده برای یک سالن بر فرض 10 تنی، در یک دوره کشت و برداشت شامل هزینه‌هایی همچون: کمپوست، خاک، حمل و نقل، هزینه کارگری و آب، برق و گاز خواهند شد. در این نوع محاسبه، هزینه‌های اجاره سال را جزو هزینه‌های جاری محاسبه نکرده‌ایم چون این مقدار می‌تواند مقدار هزینه‌های جاری را بسیار متفاوت کند. هزینه اجاره سالن به این موضوع بستگی دارد که اندازه آن چقدر است، چه اندازه بزرگ یا کوچک محسوب می‌شود و در چه بخش از شهر قرار دارد.

میانگین هزینه‌های کسب و کار پرورش قارچ

اگر یک سالن متوسط را در نظر بگیریم که در آن بتوان 10 تن قارچ را پرورش داد؛ آن زمان هزینه کمپوست، خاک و حمل و نقل برای این سالن، حدودا 7 میلیون تومان خواهد بود. از طرف دیگر، اگر برای سالن کشت خود کارگر استخدام کنید، باید روزانه 50 هزار تومان به او حقوق دهید. البته، این حقوق نسبت به روزهای عادی و روزهایی که قرار است تا ورود کمپوست، خاک‌دهی، فلش یا تخلیه کمپوست انجام شود؛ متغیر خواهد بود. به صورت کلی، 1 میلیون تومان حقوق ماهیانه را برای کارگران و پرسنل خود در نظر داشته باشید. هزینه‌های آب، برق، گاز و این دسته از امکانات شهری نیز حدودا 400 هزار تومان خواهد بود. این هزینه برای یک ماه در نظر گرفته شده است؛ بنابراین اگر دوره شما 2 ماهه است؛ این هزینه به 800 هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد. در نهایت، هزینه استهلاک تجهیزات را برای هر دوره 400 هزار تومان در نظر می‌گیریم.

نکته مهم و حائز اهمیت بعدی، مقدار بازده و قیمت فروش خواهد بود! این مقدار ممکن است دستخوش تفاوت و دگرگونی‌های زیادی شود؛ اما ما در این بخش به صورت میانگین بازده را 23 درصد در نظر خواهیم گرفت. از این رو، قیمت فروش کیلویی 6000 تومان خواهد بود. در آخر، فرمول زیر برای محاسبه دقیق‌تر هزینه‌ها و سود کسب و کار پرورش قارچ شما می‌تواند کاربرد مفیدی داشته باشد:

  • استهلاک تجهیزات-هزینه‌های جاری-درآمد فروش قارچ=سود خالص

بازاریابی کسب و کار پرورش قارچ

به احتمال زیاد، شما به این موضوع واقف هستید که جهت جبران هزینه‌ها و افزایش میزان درآمدزایی از کسب و کار پرورش قارچ؛ باید از برخی تکنیک‌ها و ترفندها استفاده کنید تا در نهایت بتوانید بازار فروش خود را بهبود دهید. یکی از اصول و اساس افزایش درآمد این نوع کسب و کار، این است که در بازاریابی خود متفاوت عمل کنید و خلاقیت به خرج دهید. اگر بتوانید ایده‌ای منحصر به فرد را در راستای بازاریابی خود به اجرا بگذارید؛ می‌توانید رقبای خود را کنار بزنید و بازار فروش را از آن خودتان کنید.

توصیه ما به شما این است که پیش از آغاز کسب و کار پرورش قارچ خود، از یک متخصص یا فرد باتجربه در این زمینه کمک بگیرید تا سرمایه شما به ضرر منجر نشود. زمانی که مراحل پرورش قارچ به اتمام رسید و آن‌ها را برداشت کردید؛ می‌توانید راهکارهای متنوع بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ و فروش محصول خود را مورد بررسی قرار دهید و بهترین مورد را از بین آن‌ها برگزینید. در بخش زیر، 3 مورد از روش‌های رایج جهت فروش یک محصول را بررسی کرده‌ایم که می‌توانید یکی از آن‌ها را برای کسب و کار پرورش قارچتان انتخاب کنید:

فروش حضوری

یکی از بهترین و مرسوم‌ترین روش‌های درآمدزایی از فروش محصول این است که از کارگاه‌ها یا مغازه‌های کوچک استفاده نمائید تا به صورت حضوری فروش خود را به مشتریان انجام دهید. همچنین شما می‌توانید یک مغازه کوچک را اجاره نمائید و به صورت خرده، محصولات خود را به فروش برسانید. اگر فکر می‌کنید هنوز سرمایه کافی را برای انجام اینکار ندارید؛ مشکلی نیست و شما می‌توانید به راحتی با حضور در بازار، شخصا محصولات خود را به فروش برسانید.

فروش آنلاین

در روش کسب درآمد از اینترنت، هر نوع واسطه از میان حذف می‌شود و سود بیشتری به شما تعلق می‌یابد. این نوع فروش مزایای بسیاری دارد همچون؛ خارج بودن از محدودیت زمانی و مکانی و نیاز نبودن به صرف هزینه برای رفت و آمد و سهولت خرید محصول مورد نظر برای مشتریان. به عنوان مثال؛ شما می‌توانید از طریق تلگرام و اینستاگرام فروش خود را انجام دهید.

فروش عمده

این روش، می‌تواند راهکاری به سزا و مناسب باشد برای اینکه شما بتوانید از کسب و کار پرورش قارچ خود، درآمد مطلوبی را کسب نمائید. در این شیوه درآمدزایی، شما باید تمرکز خود را بر مشتریانی همچون فروشگاه‌ها و مراکز فروش معطوف کنید تا بتوانید محصولات خود را به صورت عمده به فروش برسانید.

جمع‌بندی

در این مقاله، به بررسی صفر تا صد کسب و کار پرورش قارچ پرداختیم. سرمایه اولیه و هزینه‌های این کسب و کار را محاسبه کردیم. درست است که کسب و کار پرورش قارچ یک کسب و کار بدون سرمایه نیست؛ اما در نهایت قادر است تا پس از به ثمر نشستن، درآمدزایی شگفت‌انگیزی را برای شما به همراه داشته باشد. در نهایت، برای اینکه بتوانید درآمد و فروش خود را افزایش دهید، لازم است تا به فکر استفاده از روش‌های مختلف بازاریابی باشید. همچنین، شما می‌توانید از دیجیتال مارکتینگ نیز استفاده کنید تا در شبکه‌های اجتماعی خود را به مشتریان معرفی نمائید



آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها(شناخت گنج یابی)

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...

دانلود کتاب گنج باستان (آموزش دفینه یابی)

دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...

دانلود کتاب دویست نشانه دفینه و گنج

کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...



:: بازدید از این مطلب : 78
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: